RB Isol

wat is akoestische isolatie

Akoestische isolatie, ook bekend als geluidsisolatie, is het proces van het voorkomen van de overdracht van ongewenst geluid door een object of bouwstructuur. Dit wordt bereikt door materialen en technieken te gebruiken die geluidsgolven absorberen, reflecteren of verspreiden, waardoor de hoeveelheid geluid die een bepaalde ruimte binnenkomt of verlaat, wordt verminderd.

In de bouwsector wordt akoestische isolatie vaak gebruikt om geluidsoverlast in woningen, kantoren, theaters en andere gebouwen te verminderen. Dit kan variëren van het isoleren van een enkele kamer tot het ontwerpen van een hele gebouwstructuur met geluidsisolatie in gedachten.

ons assortiment

Acoustic Abrifiber 7 mm is een akoestische vloerisolatie die samengesteld is uit twee lagen. De 1e laag bestaat uit polyethyleenschuim van 3 mm-35 kg/m³ met rasterbedrukking, gevolgd door een laag van 4 mm akoestisch vilt. Het akoestisch complex is voorzien van een overlapping van 100 mm die overnaads geplaatst wordt. Acoustic Abrifiber 7 mm voldoet aan de NBN S01-400-1 norm voor woongebouwen.
Acoustic Abrifiber is een akoestische vloerisolatie die samengesteld is uit drie lagen. De toplaag is een alu-laag met bedrukking. Deze bedrukte laag is de bovenlaag en blijft zo zichtbaar na plaatsing. De 2e laag bestaat uit polyethyleenschuim van 5 mm-35 kg/m³ gevolgd door een laag van 4 mm akoestisch vilt. Het akoestisch complex is voorzien van een overlapping van 100 mm die overnaads geplaatst wordt. Acoustic Abrifiber 9 mm voldoet aan de NBN S01-400-1 norm voor woongebouwen.
Ethafoam®2222 is een gesloten cel-, polyethyleenschuim-materiaal, ontworpen voor gebruik als een veerkrachtige akoestische isolatielaag in cementgebonden-vloerstructuren.
Acoustic foam 4x2 mm op rol is uitermate geschikt voor een hoogwaardige contactgeluidsisolatie tussen dragende en zwevende vloeren. Beantwoordt aan de klasse 1a volgens de norm NBN S01-400.
Acoustic foam is een geëxtrudeerd polyethyleenschuim dat geproduceerd wordt in diverse dikten. Het schuim heeft een gesloten celstructuur en is 100% recycleerbaar dankzij het mechanisch opschuimen. Het PE-schuim kan, mits toevoeging van additieven, ook zelfdovend gemaakt worden (NBN S-21-203, M2-NF-P92-501). Contactgeluidsisolatie onder zwevende vloeren: tussen dragende en zwevende vloer zorgt het PE-schuim voor een degelijke contactgeluidisolatie.
Acoustic foam is een geëxtrudeerd polyethyleenschuim dat geproduceerd wordt in diverse dikten. Het schuim heeft een gesloten celstructuur en is 100% recycleerbaar dankzij het mechanisch opschuimen. Het PE-schuim kan, mits toevoeging van additieven, ook zelfdovend gemaakt worden (NBN S-21-203, M2-NF-P92-501). Contactgeluidsisolatie onder zwevende vloeren: tussen dragende en zwevende vloer zorgt het PE-schuim voor een degelijke contactgeluidisolatie.
Dit complex heeft een dikte van 6 mm bestaande uit 2 lagen geëxtrudeerde polyethyleenschuim (onderaan grijs en erboven wit) van telkens 3 mm in een densiteit van 35 kg/m3 en bedrukt met de merknaam ACOUSTIC REFLEX®. Deze bedrukte kant wordt aan de bovenzijde geplaatst. Het product is voorzien van een overlapping van 100 mm die overnaads wordt geplaatst op de aanliggende rol. Aldus zal de dikte nooit minder dan 2 x 3 mm en niet meer dan 3 x 3 mm zijn. Het materiaal is rotvrij en bestand tegen vocht, waterdamp en heeft een hoog chemisch weerstandsvermogen.
Cellu Cushion 6 mm is een niet-netvormig schuim op basis van geëxtrudeerd polyethyleen met gesloten celstructuur en een densiteit van 30 kg. Cellu Cushion 6 mm combineert een uiterst fijne celstructuur, een hoge densiteit en goede drukvastheid met uitmuntende akoestische resultaten tot gevolg.
Insulit 55+ is een akoestische onderlaag die gebruikelijk dubbel geplaatst wordt voor het reduceren van contact- en schokgeluiden. De isolatielaag bestaande uit fysisch vertakt polyolefineschuim met gesloten microcellen, heeft een éénzijdige pyramidale structuur. Deze laat het toe om een lage dynamische stijfheid te bekomen.
Insulit 4+2 bestaat uit een laag van ± 2 mm fysisch vertakt polyolefineschuim met gesloten cellen samengehecht aan een akoestisch vilt van ± 4 mm dik met een lage dynamische stijfheid. De reden om een vilt met een schuimlaag te hebben samengesteld, is om in een veel breder frequentievlak te kunnen strijden. Het vilt laat toe om de lage frequenties te corrigeren en de schuimlaag corrigeert de middelhoge en hoge frequenties.
Insulit BI+8 biedt met een dikte van slechts ± 8,5 mm een verhoogd akoestisch comfort. De mat bestaat uit ± 3,5 mm polyolefineschuim en ± 5 mm akoestisch polyester vilt. De schuimlaag met gesloten cellen corrigeert middelhoge en hoge frequenties door haar veereffect, terwijl het akoestisch vilt met een lage dynamische stijfheid dient voor lage frequenties.
De Insulit Bi+ 9 is een nieuwe akoestische onderlaag tegen impact- en contactgeluid tussen verdiepingen. Dit unieke en exclusieve product heeft verschillende ontwikkelingsjaren geëist en beantwoordt aan de hogere akoestische eisen van de laatste Belgische NBN S01-400-1 norm.
Akoestische isolatiemat van gerecycleerd SBR rubber
Akoestische isolatiemat van gerecycleerd SBR rubber
Rubbergranulaten uit gerecycleerde EPDM met polystyreenvezels
Rubbergranulaten uit gerecycleerde EPDM met polystyreenvezels
Geagglomereerd kurk en gerecycleerde (PUR) polyurethaangranulaten
Het oppervlak moet continu en vlak zijn, zonder hellingen die de adhesie van de onderlaag aan de ondersteuning kunnen verhinderen (de verhoogde elasticiteit handhaaft de akoestische eigenschappen). Het oppervlak moet proper zijn.
ThermoFloor Silence is een gekanaliseerd geëxpandeerd polystyreenschuim voorzien van een gemetaliseerde PET-film. ThermoFloor Silence garandeert een zeer goede contactgeluidsisolatie tussen de draagstructuur en de afgewerkte vloer.
Schuimrubbergranulaten gebonden met een polyurethaanadhesief
Randstroken uit polyethyleenschuim. Worden standaard voorgeschreven in combinatie met Acoustic Foam 4x2. Zowat de helft van de randstrook wordt onder de isolatie van de vloer geplaatst, de andere helft tegen de wand. Door de geringe dikte zijn deze makkelijker te plooien en zijn er dus geen insnijdingen nodig.
Universele voegstrips voor Insulit-producten
Zelfklevende randstrook Profyle Flat 5/15