RB Isol

wat is akoestische isolatie

Akoestische isolatie, ook bekend als geluidsisolatie, is het proces van het voorkomen van de overdracht van ongewenst geluid door een object of bouwstructuur. Dit wordt bereikt door materialen en technieken te gebruiken die geluidsgolven absorberen, reflecteren of verspreiden, waardoor de hoeveelheid geluid die een bepaalde ruimte binnenkomt of verlaat, wordt verminderd.

In de bouwsector wordt akoestische isolatie vaak gebruikt om geluidsoverlast in woningen, kantoren, theaters en andere gebouwen te verminderen. Dit kan variëren van het isoleren van een enkele kamer tot het ontwerpen van een hele gebouwstructuur met geluidsisolatie in gedachten.

ons assortiment

Verbeter de geluidsisolatie van je vloer met Acoustic Abrifiber 7 mm. Dit akoestische isolatiemateriaal bestaat uit twee lagen: polyethyleenschuim van 3 mm-35 kg/m³ met rasterbedrukking, gevolgd door 4 mm akoestisch vilt. Met een overlapping van 100 mm die overnaads geplaatst wordt, voldoet Acoustic Abrifiber 7 mm aan de NBN S01-400-1 norm voor woongebouwen.
Acoustic Abrifiber is een akoestische vloerisolatie die samengesteld is uit drie lagen. De toplaag is een alu-laag met bedrukking. Deze bedrukte laag is de bovenlaag en blijft zo zichtbaar na plaatsing. De 2e laag bestaat uit polyethyleenschuim van 5 mm-35 kg/m³ gevolgd door een laag van 4 mm akoestisch vilt. Het akoestisch complex is voorzien van een overlapping van 100 mm die overnaads geplaatst wordt. Acoustic Abrifiber 9 mm voldoet aan de NBN S01-400-1 norm voor woongebouwen.
Ethafoam®2222 is een gesloten cel-, polyethyleenschuim-materiaal, ontworpen voor gebruik als een veerkrachtige akoestische isolatielaag in cementgebonden-vloerstructuren.
Optimaliseer de geluidsisolatie tussen dragende en zwevende vloeren met Acoustic Foam 4x2 mm op rol. Deze hoogwaardige oplossing biedt effectieve contactgeluidsisolatie en voldoet aan klasse 1a van de NBN S01-400 norm.
Ontdek de veelzijdigheid van Acoustic Foam, een geëxtrudeerd polyethyleenschuim verkrijgbaar in diverse dikten. Met zijn gesloten celstructuur en 100% recyclebaarheid dankzij mechanisch opschuimen biedt dit schuim een duurzame oplossing. Door toevoeging van additieven kan het PE-schuim zelfs zelfdovend worden (volgens normen NBN S-21-203 en M2-NF-P92-501). Voor contactgeluidsisolatie tussen dragende en zwevende vloeren is dit schuim ideaal, waardoor het voldoet aan strenge geluidsnormen.
Ontdek Acoustic Foam voor optimale geluidsisolatie in verschillende diktes. Met zijn gesloten celstructuur en 100% recyclebaarheid is dit schuim een duurzame keuze. Het kan zelfs zelfdovend worden gemaakt met additieven (volgens normen NBN S-21-203 en M2-NF-P92-501). Ideaal voor effectieve contactgeluidsisolatie tussen dragende en zwevende vloeren.
Dit geluidsabsorberende complex, met een dikte van 6 mm, bestaat uit twee lagen geëxtrudeerd polyethyleenschuim, elk 3 mm dik en bedrukt met de merknaam ACOUSTIC REFLEX®. De onderste laag is grijs, terwijl de bovenste wit is en aan de bovenzijde wordt geplaatst. Met een overlapping van 100 mm die overnaads wordt geplaatst, blijft de dikte consistent tussen 2 x 3 mm en 3 x 3 mm. Dit materiaal is rotvrij, vocht- en waterdampbestendig, en biedt een hoog chemisch weerstandsvermogen.
Ontdek Cellu Cushion 6 mm, een niet-netvormig schuim op basis van geëxtrudeerd polyethyleen met gesloten celstructuur. Met zijn hoge densiteit, uitstekende drukvastheid en fijne celstructuur biedt dit product superieure akoestische resultaten, perfect voor geluidsabsorptie in diverse toepassingen.
Insulit 55+ is een dubbel geplaatste akoestische onderlaag, ontworpen om contact- en schokgeluiden te verminderen. De isolatielaag, bestaande uit fysisch vertakt polyolefineschuim met gesloten microcellen en éénzijdige pyramidale structuur, biedt een lage dynamische stijfheid voor optimale demping.
Insulit 4+2 combineert ± 2 mm fysisch vertakt polyolefineschuim met gesloten cellen met een akoestisch vilt van ± 4 mm dik. Deze unieke samenstelling, waarbij vilt en schuim elkaar aanvullen, biedt een breed frequentiebereik voor effectieve geluidsabsorptie in zowel lage als hoge frequenties.
Insulit BI+8 biedt verbeterd akoestisch comfort met een compacte dikte van slechts ± 8,5 mm. Deze mat bestaat uit ± 3,5 mm polyolefineschuim voor middelhoge en hoge frequenties, en ± 5 mm akoestisch polyester vilt voor lage frequenties, waardoor een uitgebalanceerde geluidsabsorptie wordt gegarandeerd.
De revolutionaire Insulit Bi+ 9 biedt een innovatieve oplossing voor impact- en contactgeluid tussen verdiepingen. Na jaren van ontwikkeling voldoet dit exclusieve product aan de strengste akoestische eisen van de Belgische NBN S01-400-1 norm, waardoor het een essentiële keuze is voor geluidsbeheersing in woningen.
Kies voor milieuvriendelijke geluidsbeheersing met onze akoestische isolatiemat van gerecycleerd SBR rubber, een effectieve oplossing voor geluidsabsorptie in verschillende omgevingen.
Kies voor duurzame geluidsoplossingen met ISOLGOMMA UPROLL, een akoestische isolatiemat gemaakt van gerecycled SBR rubber. Ideaal voor geluidsbeheersing in diverse toepassingen.
Verbeter geluidsbeheersing met ISOLGOMMA GREI, rubbergranulaten gemaakt van gerecyclede EPDM met polystyreenvezels. Een milieuvriendelijke keuze voor optimale akoestiek.
Ontdek ISOLGOMMA UPGREI, een innovatieve oplossing met rubbergranulaten van gerecyclede EPDM, versterkt met polystyreenvezels. Perfect voor effectieve geluidsisolatie in verschillende omgevingen.
AMORIM U85 combineert geagglomereerd kurk en gerecycled polyurethaangranulaat voor duurzame geluidsabsorptie en isolatie in diverse toepassingen.
Ontdek RBT66, een 3 mm dikke akoestische onderlaag van kurkcomposiet en gerecycled SBR rubber. Deze innovatieve oplossing biedt optimale geluidsdemping en voorkomt beschadiging aan vloerafwerking, terwijl het ook reflectiegeluid bij laminaat en zwevend parket vermindert.
Voor optimale prestaties moet het oppervlak waarop de onderlaag wordt aangebracht, continu en vlak zijn, zonder hellingen die de hechting aan de ondersteuning kunnen belemmeren. De verhoogde elasticiteit zorgt ervoor dat de akoestische eigenschappen behouden blijven. Zorg er ook voor dat het oppervlak schoon is, wat essentieel is voor een goede installatie en langdurige effectiviteit van de geluidsoplossing.
ThermoFloor Silence, met zijn gekanaliseerd geëxpandeerd polystyreenschuim en gemetaliseerde PET-film, biedt een uitstekende contactgeluidsisolatie tussen de draagstructuur en de afgewerkte vloer, waardoor een rustige en comfortabele omgeving wordt gecreëerd.
Ontdek de duurzame geluidsoplossingen van schuimrubbergranulaten gebonden met polyurethaanadhesief, perfect voor diverse toepassingen waar geluidsbeheersing cruciaal is.
Kies voor comfort en stabiliteit met onze randstroken met flap en kleefstrip, voegstrips van polyethyleenschuim. Deze innovatieve randisolatiestroken bieden demping en hechten stevig aan de isolatielaag dankzij de zelfklevende rand. Perfect voor hoeken en randen, en bij gebruik van RD-F met de tweede band, verzekeren ze een sterke verbinding met het scheidingsmembraam.
Ontdek onze randstroken 2x2 groen, randstroken van polyethyleenschuim die standaard worden voorgeschreven in combinatie met Acoustic Foam 4x2. Deze stroken worden eenvoudig geplaatst, de helft onder de vloerisolatie en de andere helft tegen de wand, zonder de noodzaak voor insnijdingen vanwege de geringe dikte.
Verbeter de geluidsprestaties met onze randstroken 2x2 grijs, comfortabele randisolatiestroken van polyethyleenschuim. Met een dempende werking en zelfklevende rand bieden ze stabiliteit en perfecte uitvoering op hoeken en kanten, en garanderen ze een sterke verbinding met het scheidingsmembraam bij gebruik van RD-F met de tweede band.
Ontdek de handige RANDSTROKEN UIT THERMOFLOOR SILENCE, gemaakt van gekanaliseerd, geëxpandeerd polystyreenschuim en voorzien van gemetaliseerd PET-film aan beide zijden. Deze randstroken zijn perfect voor hoeken, omdat ze gemakkelijk kunnen worden geplooid zonder het risico van beschadiging. Standaard voorgeschreven voor gebruik met Thermofloor Silence voor optimale geluids- en thermische isolatie.
Verbeter het geluids- en thermisch comfort met INSULIT LFOAM randstroken. Speciaal ontworpen voor Insulit-producten, voorkomt Lfoam 18 lateraal contact tussen de chape en de gebouwstructuur. Installatie is eenvoudig: kleef loodrecht op de horizontaal geplaatste onderlaag en tegen de muur.
Verbeter geluidscomfort met de zelfklevende randstrook PROFYLE FLAT 5/15, gemaakt van grijs polyethyleen met een dichtheid van 22-25 kg/m³. Deze akoestische isolatiestrip, verkrijgbaar op rollen, is voorgesneden voor eenvoudige plaatsing en biedt optimale geluidsisolatie voor diverse toepassingen.
Voor efficiënte akoestische isolatie zijn de binnen- en buitenhoeken groen grijs ontworpen. Deze hoekprofielen uit polyethyleenschuim zijn ideaal voor naadloze installatie met producten zoals Acoustic Abrifiber en Acoustic Reflex. Geschikt voor diverse akoestische isolatietoepassingen.
Verbeter de isolatie van vloeren met RANDSTROKEN MET FLAP. De transparante folie met flap voorkomt dat chape tussen de isolatielaag en de randstrook komt, mits juiste plaatsing. Ontdek deze handige randstroken voor efficiënte isolatieprojecten.
"Optimaliseer uw isolatieproject met RANDSTROKEN MET KLEEFSTRIP ZONDER FLAP. Dankzij de handige kleefstrip kunnen ze eenvoudig tegen muren worden bevestigd, waardoor u tijd bespaart. Voor efficiënte voorbereiding op de werf.
Verbeter uw isolatieproject met RANDSTROKEN STANDAARD, flexibele voegstrips van polyethyleenschuim. Deze strips met gesloten celstructuur zorgen voor een efficiënte afdichting, essentieel voor een goede isolatie.