RB Isol

wat is thermische isolatie

Thermische isolatie is een cruciaal aspect van modern bouwen en ontwerpen, gericht op het verminderen van de warmteoverdracht tussen verschillende delen van een gebouw. Het doel is om de efficiëntie van verwarming en koeling te verbeteren, energiekosten te verlagen en het comfort voor de bewoners te verhogen.

Thermische isolatie werkt door materialen te gebruiken die een lage thermische geleidbaarheid hebben, wat betekent dat ze de overdracht van warmte door geleiding, convectie en straling belemmeren. Deze materialen kunnen variëren van traditionele opties zoals glaswol en polystyreenschuim tot meer geavanceerde materialen zoals reflecterende folies en vacuüm isolatiepanelen.

ons assortiment

Ontdek IKO Enertherm ALU isolatieplaten met rechte kanten, ideaal voor het thermisch isoleren van daken, vloeren, spouwmuren en zolders. Deze PIR-platen zijn voorzien van een gasdicht aluminium complex aan beide zijden, waardoor ze uitstekende thermische isolatie bieden. Met een ATG-attest voor gegarandeerde kwaliteit ben je verzekerd van duurzame prestaties.
IKO Enertherm ALU met tand en groef biedt uitstekende thermische isolatie dankzij de harde polyisocyanuraatschuim kern en gasdicht aluminium bekleding. Ideaal voor platte of hellende daken, vloeren, spouwmuren en zolders, en voorzien van een ATG-attest voor gegarandeerde prestaties.
EPS-platen zijn veelzijdig en geschikt voor diverse toepassingen, van vloeren tot daken. De geëxpandeerde polystyreenschuimplaten bieden een breed scala aan mogelijkheden voor isolatieprojecten, waardoor ze een slimme keuze zijn voor diverse bouwbehoeften.
Ontdek de tackerplaat, een geëxpandeerde polystyreenplaat met waterdichte gelamineerde folie, ideaal voor thermische isolatie van dekvloeren. Het folie met verlegraster biedt hulplijnen voor het bevestigen van vloerverwarmingssystemen volgens DIN EN 13163. Deze platen, met afmetingen van 2000 x 1000 mm (opgevouwen verpakt als 1000 x 1000 mm), zijn een essentiële keuze voor vloerverwarmingssystemen.
XPS-platen van het type Natuur W, met glad en extrusieverdicht oppervlak, zijn ideaal voor isolatie. Met randafwerking voor grote platen (2500 mm x 600 mm) als tand en groef, en voor kleine platen (1250 mm x 600 mm) als rechte kant, bieden ze veelzijdigheid in installatie. De geel gekleurde platen, geschuimd met CO2, zijn een uitstekende keuze voor isolatieprojecten.
Met Kooltherm K3 krijgt u de hoogste lambdawaarde onder traditionele isolatiematerialen, waardoor u ruimte bespaart in de vloer. Ideaal te combineren met vloerverwarming voor maximale efficiëntie.
Rockfloor Solid, een stevige rotswol isolatieplaat, biedt uitstekende thermische en akoestische isolatie voor zwevende vloeren. Met hoge draagkracht en dynamische stijfheid is het perfect voor diverse toepassingen, van kantoren tot woningen. Met een brandklasse A-certificering is het ook brandveilig. Ontdek de voordelen van Rockfloor Solid voor uw isolatieprojecten.
Rockfloor Therm is een extreem harde steenwol isolatieplaat, perfect voor thermische isolatie van vloeren onder zware belasting, zoals begane grond en betonnen toepassingen. Combineerbaar met Rockfloor Base, Solid of Extra voor optimale thermische prestaties bij zwevende vloeren. Deze onbrandbare plaat met brandklasse A-certificering biedt gemoedsrust.
Insultop, een thermische/akoestische isolatie met gesloten celstructuur, is ideaal voor vloeren met beperkte opbouwhoogte. Ontdek INSULTOP 15 voor efficiënte isolatie, zelfs in compacte ruimtes.
Verbeter geluids- en thermische isolatie met INSULIT BI+ 20, een thermo-akoestische onderlaag ontworpen om schok- en contactgeluiden tussen verdiepingen te verminderen. Deze onderlaag, geplaatst onder een zwevende chape van ± 8 cm dik, verhoogt de thermische weerstand van de vloer, waardoor het comfort wordt verbeterd.
Ontdek schuimstof, een universele luchtbelvormende toeslagstof voor cement. Deze hoogwaardige emulsie van gemodificeerde schuimstoffen wordt gebruikt met EPS-korrels om isolerende mortel te maken, waardoor efficiënte isolatieoplossingen worden geboden.
EPS KORRELS WIT, geurloos en geschikt voor isolerende uitvullagen, bestaan hoofdzakelijk uit gerecycleerde korrels van 2 tot 6 mm. Stofarm en ideaal voor betonmatrix. Voeg nooit zand toe bij het plaatsen van uitvullagen voor optimale prestaties.
BETOPOR PRO biedt een isolerende uitvullaag op basis van gerecycleerde EPS-korrels, perfect voor thermisch-akoestische isolatie. Deze mengeling van fijne, gerecycleerde korrels, verrijkt met toeslagstoffen, is ontworpen voor cementgebonden mortel. Gebruik nooit zand en profiteer van eenvoudige verwerking met chapepompen.
Ontdek BETOPOR PLUS, een thermisch-akoestische uitvullaag op basis van gerecyclede EPS-korrels, ideaal voor isolatie. Deze speciale mix van fijne EPS-korrels, omhuld met geschikte toeslagstoffen, is ontwikkeld voor gebruik met pompen, zonder toevoeging van zand.
Thermogran biedt hoogwaardige thermische isolatie met gebruiksklare polyurethaan granulaten. Deze isolerende mortel, samengesteld uit CFK-vrije polyurethaankorrels van hoge densiteit, is gebonden met veredelde cementen en geselecteerde toeslagstoffen. Met Thermogran krijg je efficiënte thermische isolatie zonder gedoe.
THERMOGRAN SUPER+ ACOUSTIC, polyurethaan isolatiegranulaten die zorgen voor thermische en akoestische isolatie van vloeren. Deze granulaten zijn zorgvuldig gebroken, gekorreld en gewassen, en bevatten schimmelwerende en brandwerende additieven. De groene kleur duidt op de brandvertragende eigenschappen.