RB Isol

wat is thermische isolatie

Thermische isolatie is een cruciaal aspect van modern bouwen en ontwerpen, gericht op het verminderen van de warmteoverdracht tussen verschillende delen van een gebouw. Het doel is om de efficiëntie van verwarming en koeling te verbeteren, energiekosten te verlagen en het comfort voor de bewoners te verhogen.

Thermische isolatie werkt door materialen te gebruiken die een lage thermische geleidbaarheid hebben, wat betekent dat ze de overdracht van warmte door geleiding, convectie en straling belemmeren. Deze materialen kunnen variëren van traditionele opties zoals glaswol en polystyreenschuim tot meer geavanceerde materialen zoals reflecterende folies en vacuüm isolatiepanelen.

ons assortiment

Geëxpandeerde polystyreenplaat
Geëxpandeerde polystyreenplaat voor vloerverwarmingssystemen
Geëxtrudeerde polystyreenplaat
Uitvoering onder chape : Het is altijd aangeraden een nivelleringsdeklaag uit te voeren om de leidingen en buizen te bedekken. De betonvloer vlak en grondig opvegen als het niet mogelijk is een nivelleringsdeklaag uit te voeren. Waar de buizen zich kruisen moet het in dit geval uitgevlakt zijn met cement of zand. InsulTop 15 zal de kleine onregelmatigheden perfect volgen.
Fysisch vertakt polyolefineschuim met gesloten celstructuur
Universele luchtbelvormende toeslagstof
Gerecycleerde korrels uit geëxpandeerde polystyreen ontstoft
Isolerende uitvullaag op basis van gerecycleerde parels uit geëxpandeerde polystyreen
Gebruiksklare uitvullaag op basis van polyurethaan granulaten
Gebruiksklare uitvullaag op basis van polyurethaan granulaten